Tilbage

Sådan forløber et statistikår

Skrevet af: Martin K. Glarvig, Founder & Data Visionary, Geomatic

Flere har spurgt ind til, hvordan det forholder sig med opgørelsestidspunkter, i forhold til befolkningen, for et givent statistikår. Vi har derfor valgt at visualisere dette, for at give jer et enkelt overblik over, hvornår de enkelte datavariable, og selve conzoom®klassifikationen opdateres.


Hvordan forløber et statistikår:


Den 1. januar er datoen for opgørelsen af natbefolkningen. Alle efterfølgende statistikker, baseres på befolkningens bopælsadresse i CPR på denne dato. Natbefolkningen er grundlaget for alle efterfølgende statistikker i det givne statistikår, og leveres som det første på året.


Danmarks Statistik offentliggør årets befolkningsstatistik, baseret på CPR. Efterfølgende modtager vi variable som alder, børn, familietype og herkomst.


Danmarks Statistik har de første data klar fra Undervisningsministeriet, der omfatter alle personer under uddannelse. Dette udgør det første datasæt i den såkaldte dagbefolkning som består af en optælling af alle der er indskrevet under uddannelse i efteråret kalenderåret før.

Danmarks Statistik har data klar fra Beskæftigelsesministeriet, (fra foregående år) der beskriver omfanget af beskæftigelse. Denne opgørelse danner grundlag, for det andet datasæt om dagbefolkningen.


Danmarks Statistik har offentliggjort den komplette uddannelsesstatistik fra Undervisningsministeriet, og vi modtager vores variable kort tid efter.



Danmarks Statistik har offentliggjort deres bilstatistik, som kommer fra Motorregistret, og årets selvangivelser fra Skatteministeriet pr 1. januar. Variablen bilrådighed indeholder såvel privat- som firmabiler.



Danmarks Statistik har offentliggjort deres indkomststatistik fra Skatteministeriets årsopgørelser for det foregående kalenderår.




Danmarks Statistik er klar til at levere formuestatistik, som er beregnet som et statistisk estimat, baseret på oplysninger fra årsopgørelser.




Danmarks Statistik leverer socialklasse variablen. Da denne er baseret på flere andre registre; uddannelse, indkomst og formue, kan den først leveres efter at alle disse er offentliggjort.




Bemærk at vi allerede er inde i et nyt kalenderår, men først i februar, året efter natbefolkningens opgørelse, offentliggør Danmarks Statistik deres beskæftigelsesstatistik. Geomatic modtager variablen normalvis ultimo februar/primo marts.


Under normale forhold er vi klar til at opdatere årets conzoom®klassifikation, og levere data til jer alle.


Gå ikke glip af de seneste nyheder fra Geomatic!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.


Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet!
Oops! Noget gik galt. Prøv igen